Слънчев бряг е икономическа и админастративна държава в държавата. Това е война за контролиране на наркопазара, настоя главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че който контролира нелегално, но силово, той печели битката за Слънчев бряг.

"Това е нагла престъпност, а срещу наглата престъпност трябва да се действа по този начин", отсече обвинител №1 в държавата.

Главният прокурор даде за пример един от задържаните от полицията покрай стрелбата по Митьо Очите, който продавал райски газ на туристите срещу 5 лв. за вдишване.

Той обаче отрече полицията и прокуратурата да покровителстват определени групировки и да "удрят" други.

"Ако не се беше случила тази дандания, нямаше да се разбере, че морето всъщност е едно благо", коментира Цацаров пред Нова тв.

Той коментира и нашумелите наскоро популярни каси. По думите му прокуратурата ще си свърши работата. Предстоят разпити на всички замесени в скандала - и клиентите на касите, и даващите големи лихви.

Цацаров изрази мнение и по скандала около министъра на културата Вежди Рашидов. Според него е нормално всеки да изпусне нервите си, но е редно да се извини.

По думите му хората, искащи оставката на министъра, не са направили и една десета от това, което е направил Рашидов. Нещо повече - това били същите хора, искали оставката на още поне 10 човека, в това число и неговата.

Въпреки това Цацаров бе категоричен, че прокуратурата е готова да провери имотното състояние на Вежди Рашидов, но само ако Сметната палата и НАП преценят това за редно.