"Колкото по-лишени от детайли, толкова по-добре". Това е естетиката за мъже, която подкрепя авторът на Business Inisder Денис Грийн. Според него когато става дума за мъжки бижута и аксесоари, "в малкото е многото" и те трябва да бъдат най-много три на брой: хубав часовник, добър чифт копчета за ръкавели и ако е женен мъжът - брачната му халка. Нищо повече. 

Защо? "Освен ако не е филмова звезда, професионален спортист или пират, е малко подходящо за съвременния мъж да извади нещо по-екстревагантно от тези три украшения.", смята авторът. Той пише, че обеците, металните верижки и дори гривните изглеждат не на място на повечето представители на силния пол. С тези допълнения към личния стил мъжът дава вид, че се престарава да мисли за външността си. Така той започва да прилича по-скоро на Тони Сопрано, отколкото на Джеймс Бонд. 

В същото време това не означава, че мъжките аксесоари трябва да бъдат скучни. Има достатъчно възможности да се отправят послания чрез тях. Съществуват милиони видове ръчни часовници, както и копчета за всеки вкус под слънцето. 

Ако намерите мъжко бижу, което съответства на личния ви стил и смятате, че придава повече сила на излъчването ви, давайте, бъдете смели! Светът познава мъже като Джони Деп, които умеят да го правят. Но винаги имайте наум, че вкусът ви може да не пасва на консервативната среда, в която работите. Особено ако сте във финансова компания, продължава авторът.