Раната в шията на пострадалия при скандал с приятел Борис Минчев е била много близо до сънната артерия, тя най-много е притеснила лекарите при приемането на момчето, което е постъпило в много тежко общо състояние и не е било контактно.

Тази рана е била с изключително дълъг вход, а мястото предполага много голям риск за здравето и живота на пациента, затова колегите са извикали съдовия хирург д-р Огнян Матков, обясни пред "24 часа" д-р Георги Гендов от Втора хирургия, където тийнейджърът бе настанен.  Веднага е направена щателна ревизия на всички наранявания, за щастие се оказало, че няма увреждане на голям кръвоносен съд.

Острието, забито странично в гръдния шок на Борис, не е достигнало до белия дроб, затова хирургическа интервенция не се е наложила. Самото наличие на 6 рани, на различни места, са достатъчни са общото много тежко състояние на пациента, категорични са лекарите.

Освен в шията, Борис е намушкан на две места в гърба, странично в гръдния кош, по главата и в областта на левия лакът.

Още в събота момчето е било стабилизирано и изведено от интензивното отделение на болницата. През последните дни за него се грижи екипът на Втора хирургия с шеф д-р Васил Керанов.

Лекарите са категорични, че няма медицински причини 15-годишният пациент да бъде местен в друга болница. Това е по настояване на майката, затова близките трябва да поемат разходите.

Благодарна съм на всички - и на полицията за бързата реакция, и на лекарите, заради които, в момента мога да прегърна момчето си, казва Мария Минчева.

Познам Пепо, но не и родителите му, грижила съм се за него, когато беше оставен сам в София, много пъти е идвал вкъщи, допълва майката на Борис.

За инцидента се води досъдебно производство за опит за убийство. 17-годишния Петър Русев, който намушка Борис, е в ареста.