"Намирам се в голяма еуфория и съм много щастлива. Благодаря ви за топлото посрещане.” Това заяви най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова при завръщането си на летище София от Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам, предаде репортер на БГНЕС. Ивет записа изключително представяне, печелейки два сребърни медала в спринтовете на 200 и 100 метра.

"Тръгнах освободена психически, защото знаех много добре своите възможности, както и че нямам какво да губя. Със сигурност това, че почти се докоснах до златото на 200 метра, остави в мен едно усещане, което по-късно ми помогна във финала на 100 метра", сподели тя.

Попитана на какво отдава силните си бягания, Лалова заяви: "Може би опитът и това, че не го правя само и единствено заради победата или медала. За мен успехът вече се измерва в други стойности. Може би това, че в действителност не е на всяка цена, това, че съм намерила своето място, своята ниша в европейския и световния спринт ми дава едно спокойствие, кара ме да работя по-усърдно и тежко от всякога, но и да се наслаждавам.”

Пред журналистите Ивет разкри и каква е основната й цел за предстоящите Олимпийски игри в Рио през месец август. "На Олимпиадата много голям успех ще бъде влизане във финалите, защото има около 20 спринтьорки с изравнени възможности, които се борят за 8 места и само 3 медала. Ако успея да подобря своите резултати в Рио, то това ще бъде голям успех за мен и дай Боже да намеря място поне във финала на 200 метра. Олимпийският спринт е много силен и смятам, че резултатите трябва да говорят сами за себе си. Както казах за мен успех ще е достигане до финали, тъй като това е почти невъзможно за една европейска спринтьорка.”

На въпрос какво й предстои след Рио и дали обмисля да сложи край на своята кариера, Лалова заяви категорично: "Продължаваме напред. Вярвам, че по-хубава мотивация от това да спечелиш два медала в спринтовете на 32 години просто няма. Затова продължавам напред, докато мога да се наслаждавам.”