Британският певец Клиф Ричард, който преди известно време бе разследван за сексуална агресия, но обвинение не му бе повдигнато поради липса на достатъчно доказателства, ще съди полицията и Би Би Си, съобщава в. „Мейл он сънди“.

Информацията бе подета от всички британски медии. Певецът се оплаква от неправомерно използване на лична информация и обвинява полицаи и журналисти от Би Би Си, че незаконно са заговорничили срещу него, за да проникнат в личния му живот. Той настоява за обезщетение от един милион британски лири (1,17 милиона евро).

Срещу бившата рок звезда Клиф Ричард, който има продадени близо 250 милиона диска в целия свят, имаше подозрения, че през 80-те години е проявил сексуална агресия срещу момче. Той бе разпитван от следователи, а Би Би Си излъчи пряко обиска в имението му в Бъркшър, югоизточна Англия.

Разследването, извършено от полицията, и по-специално споразумението с Би Би Си за пряко излъчване на обиска на дома му, бяха остро разкритикувани и според „Дейли Мейл“ са в основата на заведеното от певеца дело.