Една криминална информация от преди месец се появи само в няколко от родните медии. Бе отбелязана  като кратко съобщение, че на 16 юни на граничния пункт "Капитан Андреево" е проверен турски ТИР, натоварен с контрабандни цигари за 4, 2 милиона лева. Камионът е пропуснат умишлено да продължи по предварителния си маршрут към Молдова.

Следен е от службите на полицията, на митницата и на ГДБОП, с цел разкриването на международен канал за контрабанда на цигари. Само че шофьорът на ТИР-а успява да заблуди преследвачите си и сменя курса. Наш информатор, запознат със случая, разказа само за БЛИЦ, че вместо към Молдова, шофьорът е поел посоката към София. Половината от цигарите разтоварил в Пловдив, в циганската Шекер махала, а останалите в циганския квартал "Филиповци" в София.

Групата, която трябвало да проследи  камиона, изгубила следите му за няколко часа. Намерила го по-късно в Казичене, но в него нямало и помен от 1 500-те мастербокса различни марки контрабандни цигари.

Нашият човек е успял вчера да си купи от тези цигари от Шекер махала по 2, 50 лв кутията. Той разказва още, че на 27 юни е била организирана нова хайка за контрабандни цигари в кв. „Челопечене”, но откритите и конфискувани тогава количества нямат нищо общо с предишната пратка.