Глобалното потребление на шоколад се е увеличило до рекордните  7,1 млн. тона през миналата година и изпреварва значително добива на какао. Това става ясно от доклада на "Монделийз Интернешънъл" за напредъка през 2015 г. на тема „Призив за благоденствие“ (Call For Well-being). Докладът разглежда в детайли множество глобални проблеми, сред които и проблемът с намаления добив на какао в световен мащаб. Една от водещите програми на компанията – „Какао Лайф“ е насочена именно към дългосрочното разрешаване на този проблем чрез осигуряване на устойчиво развитие на какаовите ферми. Към момента в нея участват близо 80 000 фермери, в повече от 795 общности.

Докладът разглежда също в детайли как световната водеща компания за здравословни закуски надхвърля почти всички свои цели да оставя минимално поражение върху околната среда през 2015 г. и набелязва още по-амбициозни цели за борба с въздействието на климатичните промени през периода до 2020 г.

Компанията напредва и в амбицията си да се превърне в световен лидер в здравословните закуски – само във Великобритания употребата на сол в производството е намалена със 117 тона за последните 4 години. А само от напитките си компанията е спестила 70 000 тона захар за същия период в глобален мащаб.

„Растежът ни е директно свързан с подобряването на благосъстоянието на планетата ни, на живота на хората, които произвеждат и консумират продуктите ни, както и на общностите, които обслужваме,“ заяви Айрийн Розенфелд, председател и главен изпълнителен директор на компанията. „През годините, откакто стартирахме платформата си ‘Призив за благоденствие”, ние постигнахме стабилен напредък в работата си за постигане на поетите ангажименти. Значителните ни успехи през 2015 г., заедно с новите ни цели за устойчиво развитие до 2020 г., повишават нашата отдаденост и подкрепят амбицията ни да се превърнем в световен лидер в здравословните закуски“.

 

Стартирала през 2013 г., компанията „Призив за благоденствие“ се концентрира върху четири сфери, жизненоважни за световното благоденствие, и в които "Монделийз Интернешънъл" може да упражни най-голямо въздействие: устойчивото развитие, здравословните закуски, партньорствата в общностите и безопасността.

За "Монделийз Интернешънъл"

"Монделийз Интернешънъл" Inc. (NASDAQ:MDLZ) е водеща компания за закуски в света с нетен приход за 2015 г. от близо $30 милиарда. Като създава вкусни моменти на наслада в 165 страни, "Монделийз Интернешънъл" е световен лидер в производството на бисквити, шоколад, дъвки, бонбони и енергийни напитки, с търговски марки за милиарди долари, като Oreo, LU и Nabisco biscuits; Cadbury, Cadbury Dairy Milk и Milka шоколад; и дъвките Trident. "Монделийз Интернешънъл" е достоен член на Standard and Poor's 500, NASDAQ 100 и Dow Jones Sustainability Index.