Всичко е докладвано на главния прокурор, от тук нататък мога само да ви уверя, че са направени всички необходими стъпки. Ако това престъпление се докаже, ще бъде потърсена и съдебна отговорност. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на независимия депутат Георги Кадиев относно бившия шеф на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов, който вчера бе освободен от поста.

Смяната на Ангелов стана ден след като Кадиев подаде сигнал срещу него за корупционни практики, нагласяване на търгове за ремонт и изкуствено завишаване на цени за изпълнение на ремонти. Кадиев обясни, че разполага с копие на регистрация на офшорна компания, собственост на Ангелов.

"Надявам се, че ще потвърдите, че още същия ден ДАНС се занимава със случая.", обърна се премиерът към Кадиев.

"Дори си направих труда, изхождайки от важността на темата, да звънна и на Румен Овчаров, той ги познава повече от мен. Попитах го кои са тези, които могат максимално да се справят с поста. Той каза, че сегашният заместник е най-добрия вариант. Него беше избрала и министърът на енергетиката.", обясни Борисов новото назначение за поста.
Вчера стана ясно, че шеф на "Козлодуй" ще е досегашният зам.-изпълнителен директор на централата Иван Андреев.

"Благодаря за всеки сигнал, който давате. Максимално отговорно се отнасям и сигналите се разпределят по службите на мига." , каза премиерът.

"Искаме да ги наказвате бързо и ефективно, защото те са пример за всеки следващ.", отговори му Кадиев.

Борисов припомни и слуачя с бившия щеф на ДАИ Цветелин Цветанов, който също беше уличен в корупционни действия.

"Ние сме го разкрили, така се ликвидира корупцията.", каза премиерът.