Зам.-председателят на ГЕРБ, лидер на депутатите и шеф на националния щаб на партията Цветан Цветанов потвърди новината, която само "24 часа" публикува снощи - изборите за президент ще са на 6 ноември. 

Дясната ръка на Бойко Борисов направи изявление пред журналистите в Народното събрание.

Всички парламентарни групи, без "БСП - Лява България" одобряват датата, която предлага ГЕРБ, уточни Цветанов. Кога ще са изборите, е темата, по която цяла сутрин се вълнуват всички в парламента.

На въпрос може ли кандидатът за президент да е все пак Борисов, заместникът му в партията напомни, че имената на кандидатпрезидентската двойка ще са ясни през септември.

"Подготовката на едни избори е два месеца. Несъстоятелни са обвиненията на г-жа Нинова, че искаме избори през ноември, за да ходим на плаж през лятото. Дори мога да я поканя, ако иска, да направим съвместни обиколки в цялата страна. Както през уикенда бях в няколко дни в Шумен, където приехме 250 членове български мюсюлмани, или общо 400 нови членове", предложи Цветанов. Относно обвиненията на Нинова, че през ноември трябва да се прави бюджетът каза, че той и така ще бъде готов до края на този месец, независимо че изборите ще са в началото му. 

Той определи като несъстоятелни и думите на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ГЕРБ разчита на негласната подкрепа на ДПС. "Нормално е да търсим по-широка подкрепа, но не политическа, колкото да стигнем до всички български граждани", увери Цветанов. Той е оптимист, че и симпатизанти на чужди партии ще подкрепят кандидата на ГЕРБ, както и такива, които досега не са гласували.