"Уикилийкс" сподели в "Туитър" линк с над 1000 имейла от сървъра на Хилари Кинтън, свързани с войната в Ирак, съобщи offnews.

Сайтът публикува общо 1258 имейла, които Клинтън е изпратила по времето, когато заемаше поста на държавен секретар. Информацията е получена от Държавния департамент след запитване по силата на Закона за свобода на информацията още през февруари.

Създателят на скандалната страница Джуалиан Асандж преди е казвал, че сайтът разполага с достатъчно доказателства, за да може ФБР да подведе Клинтън под отговорност.

Асандж твърди, че има основания, но това няма да се случи докато Лорета Линч е главен прокурор на САЩ.

Информацията най-вероятно ще бъде използвана от републиканския претендент за президентския пост Доналд Тръмп. През почивните дни бившата първа дама бе разпитана от ФБР и според източници на Си Ен Ен в близките седмици ще бъде обявено, че срещу нея няма повдигнати обвинения.

Голяма част от имейлите включват материали от информационни агенции, отнасящи се до обстановката в Ирак. Други съобщения включват кореспонденция между екипа на Държавния департамент, графици за организиране на срещи с представители на други държави, както и допитвания на чужди лидери за осъществяване на контакт с Клинтън.