Инспекторатът на Министерството на правосъдието по Закона за съдебната власт започна проверка на синдика на ЦСКА Дора Милева-Иванова. Проверката е образувана след сигнал от изпълнителния директор на „Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД Николай Паслар.

В жалбата се твърди за „липса на изпълнение на императивно вменени задължения“ от страна на Милева-Иванова, както и че с действията си тя „грубо и съществено нарушава интересите на ЦСКА в производството му по несъстоятелност“, съобщиха от Министерството на правосъдието.

В сигнала Паслар излага подробно нарушения, които според него са били допуснати от Милева-Иванова при сключване на договор за спонсорство с „Еврофутбол лимитед“ за сумата от 33 750 лв. Във връзка с жалбата Министерство на правосъдието е изпратило искане до председателя на Софийски градски съд Калоян Топалов, в което моли за становище от съдията-докладчик по делото за несъстоятелност на ЦСКА за хода на делото до момента, както и за действията на синдика Милева-Иванова, свързани с него.

Проверката не е приключила, а след приключването й инспекторатът ще изпрати доклад с констатациите от нея до Министъра на правосъдието с оглед на необходимостта от предприемане на бъдещи действия.