Пред съда се изправя безскрупулна крадла, задигнала близо 30 хиляди лева от онкоболна жена във врачанската болница. Предвиденото по закон наказание за подобно деяние е от 3 до 15 години затвор.

Случаят е от 2010 г, но едва сега районната прокуратура във Враца e привлякла като обвиняема Петя Танева за извършеното от нея престъпление. В един от кабинетите на комплексния онкологичен център циганката отмъкнала дамската чанта на пациентката. Крадлата се сдобила с 400 лева и 14 650 евро, както с други ценни вещи и мобилен телефон.

Според обвинението за престъплението са съдействали две помагачки на крадлата, едната от които по това време била непълнолетна. Танева се укривала дълго време от правосъдието и едва в началото на годината била открита и арестувана. По искане на прокуратурата тя е с постоянна мярка за задържане под стража, а срещу нея има още обвинения за кражби.

Заради дългогодишните безуспешни опити крадлата да бъде открита наказателното дело е било спряно м.г., когато Танева било обявена за общодържавно издирване. При определянето на мярката й за неотклонение след залавянето й съдът отчел и предишните 6 присъди на задържаната за престъпления против собствеността.