Заключенията в тази статия са направени след проверка на рождените дати на следните категории - Топ 30 в списъка на „Форбс” на най-богатите в света, Топ 10 на най-добре платените актьори, актриси, музиканти - мъже и жени, и художници. Общо 80 души. Ето коя зодия никога няма да забогатее, пише „Труд”.

Овен - Втори по богатство
 
Овенът може и да не е сребролюбец, но среброто само му се лепи. Отношението му към парите е леко пренебрежително, а и не умее много-много да пести. Въпреки това представителите на този знак са сред най-богатите хора в света. Това се дължи на тяхната свръхамбициозност и агресивност. Сред 30-те най-богати хора в света трима са родени под знака на Овена. Но най-голям процент Овни има в развлекателния бизнес: Лейди Гага, Марая Кери, Селин Дион, Ендрю Лойд Уебър, Хърб Алпърт и Елтън Джон.
 
12 Овни в топ списъците.
 
Телец - Третите с най-много пари
 
Имат скътани пари в тайни сметки, обичат лукса и скъпите вещи. Работят много и печелят добре. Бива ги във всички сфери, обаче способностите им са малко ограничени. И определено не са финансови гении. Липсва им агресивността на Овена и размаха на Лъва. И така: Телците са третите най-богати в зодиака. За разлика от други знаци те имат цели двама представители в топ 30 на най-големите богаташи според „Форбс“, като Марк Зукърбърг е на 7-о място, а другият Телец - Дейвид Кох, е на 11-о.
 
8 Телци в топ списъците.
 
Близнаци - Не са от пестеливите
 
Веднага след Телеца по способност да печелят и трупат пари се подреждат Близнаците. Щяха да заемат по-предно място, но имат две особености: че често сменят работното място и че не са от най-пестеливите. Затова успяват най-вече в актьорската професия - Джони Деп, близначките Олсън, Анджелина Джоли и Мила Кунис са сред топ 10 на най-заможните в гилдията. Сред 30-те най-богати в хора в света Близнаци са съоснователят на веригите „Уолмарт“ Джим Уолтън и канадският бизнесмен Дейвид Томсън.
 
7 Близнаци в топ списъците.
 
Рак - Актьори и художници
 
Те трупат не от алчност, а от страх да не останат безпарични. Ракът може да работи нещо, което изобщо не му допада, само заради заплатата. Това мислене, лишено от размах, е и причината сред 30-те най-богати хора в света да няма нито един, роден под знака на Рака. От Раците стават заможни и успешни хора на изкуството: актьори като Силвестър Сталоун, Том Круз и Джеки Чан или художници - например влиятелния британец Дейвид Хокни или не по-малко заможния американския фотореалист Чък Клоуз.
 
6 Раци в топ списъците.
 
Лъв - Най-много милионери
 
Царе са. В печеленето на пари са царе. И в харченето - също. И накрая пак се оказва, че повече имат, отколкото са пропилели. Как става това е пълна мистерия. Лъвът е слънчевият знак на мултимилионерите. В топ 30 на най-богатите в света 6-има са от тази зодия. Успяват във всичко, на което решат да се посветят. Да говорим с имена - Дженифър Лорънс, Шарлийз Терон, Сандра Бълок, Натали Портман, Мик Джагър, Мадона, Дженифър Лопес - всички те са сред най-високо платените в професията си.
 
14 Лъва в топ списъците.
 
Дева - Не са стиснати, кътат си ги
 
За Девите се говори, че са пинтии, обаче - не. Те просто нямат много, затова си го кътат. Колкото и да обичат парите, не се реализират достатъчно добре в света на парите. Малцина, родени под този знак, успяват да го добутат до класациите на най-богатите хора. Бразилският бирен магнат Хорхе Паулу Леман е сред 30-те най-богати в света, а също и Уорън Бъфет. Сред музикантите имат само две перли - Шаная Туейн и Бионсе. И така, този знак е с възможно най-близкия до абсолютното дъно резултат:
 
4 Деви в топ списъците.
 
Везни - Нямат избор - трябва да печелят
 
Техният добър вкус към маркови дрехи, часовници, коли, обувки няма как да бъде задоволен освен ако не изкарват много пари. За една истинска Везна добрите доходи са въпрос на живот и смърт - в крайна сметка как си ги представяте, отседнали на палатка или в долнопробен хотел? Но пък същата тази страст ги подтиква да инвестират в картини или ценни старинни вещи, което се оказва потенциален източник на печалби. Но те са непосредствено след Лъва в списъка на 30-те най-богати в света - там има цели 5-има, родени под знака на Везните.
 
6 Везни в топ списъците.
 
Скорпион - Талантлив народ
 
Чичо Скрудж няма как да няма някоя и друга скътана монетка за черни дни. Като цяло Скорпионите добре се оправят с парите и обикновено си имат достатъчно - част от богатството им е наследено от богати роднини, починали при странни обстоятелства. В топ 30 на мултимилионерите са цели 3-има, родени под знака на Скорпиона, най-видният от които е Бил Гейтс - най-богатият човек в света! Скорпионите са талантлив народ, затова сред тях има 3-има актьори и един певец - Джулия Робъртс, Ема Стоун и Шарук Хан и рапърът Пъф Диди.
 
7 Скорпиони в топ списъците.
 
Стрелец - И победителят е...
 
Ето го и победителя! Това е зодията на човек, който най-вероятно никога няма да забогатее. Няма нито един Стрелец в първите 30 най-богати в света, а и как да има - те са лекомислени прахосници, които пет пари не дават за парите. Сред всичките 80 личности в нашата статистика, има един-единствен Стрелец. Изключението от правилото се казва Jay Z. И обяснението за присъствието му сред най-високоплатените певци е в разположението на звездите при раждането му. Jay Z e с асцендент Везни.
 
1 Стрелец в топ списъците.
 
Козирог - Оставачи, въпреки всичко
 
Да говорим направо - Козирозите са си оставачи в печеленето на пари. Те са с най-малко милионери наравно с Рибите, Девата и Везните (вече се разбрахме, че Стрелецът държи последното място). Видима причина за това състояние няма. Козирозите са амбициозни кариеристи, изключително работни, търпеливи и способни. Две личности, родени под този знак, се намират в топ 30 на най-богатите в света. Сред 10-те най-високоплатени актьори е Козирогът Мел Гибсън, а при певиците е Доли Партън.
 
4 Козирози в топ списъците.
 
Водолей - Търсете ги сред художниците
 
Водолеите се оправят с парите, въпреки че не са им самоцел. Печелят доста добре, когато работят нещо, което им е присърце. Ако решат, че им е интересно, биха могли да станат и финансови акули. Има ги две такива в топ 30 на най-богатите в света: единият е собственикът на „Телеком Аустрия“ Карлос Слим, а другият - Майкъл Блумбърг. Но по душа най-често са творци и затова от 10-имата най-богати съвременни художници в света трима са Водолеи - Джеф Куунс, Такаши Мураками и Герхард Рихтер.
 
7 Водолеи в топ списъците.
 
Риби - Необяснимо способни
 
Не е изненада, че отнесените и замечтани Риби не са сред първенците по богатство - даже изобщо. Факт е, че не са никак практични по отношение на парите. Факт е, че дори са в състояние да се престорят, че не знаят, че са просрочили изплащането на кредита, с надеждата проблемът някак да отшуми от само себе си. Ако са заможни, то това е по наследство или защото са сключили изгоден брак. Тогава как да обясним това, че в списъците на най-богатите има цели трима магнати, родени под знака Риби?