От утре в близките 7 дни над страната ще бъде малко по-прохладно и ветровито, на места ще има и валежи, и гръмотевици, предаде репортер на БГНЕС.

Още от ранните часове на утрешния ден ще започне с умерен вятър от северозапад, в източните райони от север, да нахлува по-хладен въздух. Още сутринта ще вали и гърми над източните райони. По-късно това ще се случи и над Централна България. Само над Западна България ще бъде предимно слънчево. Температурите над цялата страна ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат между 25 и 30 градуса.

Във вторник – 5 юли, съществена промяна на времето не се очаква, ще бъде предимно слънчево в повечето места, а температурите остават между 25 и 30 градуса. В сряда – 6 юли, се очаква заоблачаване, като на места ще превали и прегърми, максималните температури слабо ще се понижат.

В четвъртък – 7 юли, над Западна България ще бъде по-често слънчево, а над Централна и Източна ще има превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с градус-два и ще бъдат между 23 и 27 градуса. В петък – 8 юли, ще бъде предимно слънчево и приятно топло с температури около 25-28 градуса.

В събота и неделя ще бъде слънчево и топло, като температурите бавно ще започнат да се повишават. Валежи не се очакват.