Българският футболен съюз оповести официално отборите, които получават лиценз за сезон 2016/2017. Сред клубовете, получили право да играят в елита, е и ПФК "ЦСКА - София" ЕАД, информира bTV.

Първа професионална лига ще включва 14 отбора.

Според правната комисия към БФС промените в наименованието и седалището на дружеството от Литекс Ловеч на ПФК ЦСКА - София ЕАД са направени по установения ред, напълно в реда на законодателството и вътрешните актове на централата.

Ето цялото съобщение на Българския футболен съюз:

Българският футболен съюз съобщава, че след проведени заседания на Лицензионната и Правната комисия към БФС право на участие в Първа професионална лига за сезон 2016/2017 получават следните клубове:

1. ПФК "Лудогорец"

2. ПФК "Левски"

3. ПФК "Берое"

4. ПФК "Славия"

5. ПФК "Локомотив" (Пд)

6. ПФК "Черно море"

7. ПФК "Ботев" (Пд)

8. ПФК "Пирин" (Благоевград)

9. ПФК "Монтана"

10. ФК "Дунав" (Русе)

11. ФК "Локомотив" (Горна Оряховица)

12. ПФК "ЦСКА-София"

13. ФК "Верея" (Стара Загора)

14. ПФК "Нефтохимик" (Бургас)

Правната комисия към БФС е категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от "ПФК Литекс" - Ловеч" АД на "ПФК ЦСКА - София" ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС.

До края на седмицата предстои заседание на Лицензионната комисия към БФС, на което ще бъде разгледан съставът на Втора професионална лига и клубовете, подали документи за участие в нея.