Турция се превръща в терористична държава и трябва да внимаваме. За това предупреди в кулоарите на НС лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Добре, че направихме оградата, подчерта той.

По думите му южната ни съседка е както жертва на атентата, така и причинител. Атентатите ставали в Турция, защото тя не била особено демократична държава, по мнението на патриота.

Симеонов не вярва, че Ислямска държава стои зад атаките и припомни, че били топли отношенията между Турция и джихадистите и дори южната ни съседка до скоро е внасяла петрол от Ислямска държава. По-скоро ПКК стояли зад атентата на летището в Истанбул.

Атаката била насочена към туристическия сезон. Затова и по препоръката на Валери Симеонов Турция трябвало възможно най-скоро да реши проблема с правата на кюрдите в Турция.

Той иска изслушване на шефовете на службите за мерките, които страната ни предприема срещу тероризма.

И социалистите са притеснени от родните мерки за сигурност. Само със сегашните мерки у нас не могат да бъдат предотвратени терористични заплахи, подчерта Атанас Мерджанов.  Правителството трябвало да се заеме с осигуряването на службите финансово и кадрово.