Тялото на 19-годишния Петър Вълчев, който миналата сряда потъна в река Марица, е било открито днес около 15,15 часа в района на хангарите на Гребната база в Пловдив.

Рибар е забелязал трупа на момчето в храстите и е подал сигнал на тел. 112. "Момчето е намерено на близо километър разстояние от мястото, където е пропаднало в дънна яма", обясни шефът на спасителния отряд в пловдивската пожарна Димитър Бришимов. В продължение на 7 дни той ръководеше акцията по издирване на абитуриента от професионалната гимназия по електротехника в Пловдив.

В акцията се включиха 8 водолази, шестима от които са огнеборци. Те са претърсили под вода близо 8 декара и почти са достигнали до хангарите на Гребната база, където днес е открит Петър.

Във фаталния ден Петър и приятелката му Десислава - на 16 години, се разхождали до брега на Марица и влезли в нея да се разхладят. Било плитко, но в един момент попаднали в яма. Момичето успяло да се хване за клон на дърво и да излезе на брега, но течението отнесло Петър.