Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем Кристиян Стефанов– ученик в 23-то училище „Фредерик Жолио Кюри“, който на 27.06.2016 г. рани с нож в крака своя съученик Д И.

Кристиян Стефанов е обвинен за това, че на 27.06.2016 г., около 10.00 часа, до централния вход на училището, е наръгал с нож пострадалия, с което му е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в задната част на лявото бедро, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Обвиняемият не е осъждан към момента и спрямо него не се водят други неприключили наказателни производства. На Кристиян Стефанов е определена мярка за неотклонение „Надзор на ИДПС“.

БГНЕС припомня, че на 27 юни ученик бе намушкан с нож при сбиване в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в столичния квартал „Подуяне“. Инцидентът стана към 10 ч.

Двама ученици на 16 и 17 г. се скарали. По-малкият нанесъл рана с нож в бедрото на по-големия и избягал. Раненият ученик бе откаран в болница за преглед. Малко по-късно бе задържан 16-годишният Кристиян, извършител на нападението над 17-годишния Димитър. Кристиян е бил задържан в апартамента на свой приятел, след като е намушкал с нож своя съученик.