Микробиологична лаборатория към УМБАЛ-Русе АД участва в конкурса на списание Българска наука и фирма RIDACOM - Агар Арт. В този конкурс участват творби на микробиолози от цялата страна, които представят своите рисунки с микроорганизми върху петри с хранителна среда. Той е аналог на конкурса Agar Art Contest на Американското общество по микробиология (ASM), който пък е вдъхновен от творбата на Росица Ташкова и огромния интерес, който тя предизвика в социалните мрежи. Конкурсът цели да докаже, че освен всичко останало, микробиологията е и форма на изкуство.

Наградите за първите пет места са хранителни среди, осигурени от фирма RIDACOM, книгата „(Не)обикновените животни“ на Чавдар Черников, както и други награди. А снимката на победителя на първо място ще бъде поставена на корицата на следващия брой на списание Българска Наука.

Микробиологичната лаборатория към русенската болница участва с пет свои творения – Морко дъно, Ежко Бежко, Маргаритка, Нервна клетка /неврон/и Рибка. Гласуването става чрез албума Агар Арт във Фейсбук страницата на Българска наука. Молим за подкрепа на участието на Микробиологична лаборатория и нейните рисунки: