Синът на италианския актьор Бъд Спенсър - Джузепе Педерсоли потвърди новината, че великият актьор е починал. . "Той не страда, той беше с нас и последната му дума беше „Благодаря ви“, каза синът му за италианската информационна агенция АНСА.

„С нашата най-дълбока симпатия трябва да обявим, че Бъд лети към следващото си пътешествие", споделя семейството му на своята фейсбук страница. Бъд Спенсър е псевдонимът, под който е известен италианския актьор Карло Педерсоли. Роден е на 31 октомври 1929 г. в Неапол. По образование е юрист. Сред най-известните му филми в киното са тези, в които си партнира с Терънс Хил.

Кариерата на Спенсър в киното започва с роля като статист в гвардията на император Нерон във филма Quo vadis от 1951 г. Следват още няколко малки роли в Siluri umani (1954), Един герой на нашето време (1955), Il Cocco di mamma (1957), Сбогом на оръжията (1957). През 1959 г. играе в Ханибал. Любопитното е, че в този филм участва и неговият партньор на екрана Терънс Хил, но по това време двамата още не се познават.

През 1967 г. е сниман първият филм, в който на екрана като главни актьори си партнират Бъд Спенсър и Терънс Хил. Това е „Бог прощава, аз не!“ и не е комедия, в каквито предимно участват двамата, а съвсем сериозен спагети-уестърн. С този филм двамата приемат своите псевдоними - от една страна за да се котират по-добре филмите, а от друга защото Спенсър не иска да използва името, с което вече е добил известност в плувния басейн.

Докато Марио Джироти избира Терънс Хил от списък с 20 имена, получен от продуцентите, Спенсър избира комбинация от името на починалия през същата година негов любим американски актьор Спенсър Трейси и любимата му бира Бъдуайзер.