Жана Бергендорф се е превърнала в скелет на батерии или по-скоро привидение, което буди въпроса как въобще е жива. Певицата е плачевна гледка - ребрата по гърба й ясно се броят, а кокалите по раменете й стърчат заплашително. Краката й са се превърнали в пръчки без грам месо, а всичките й дрехи вече й стоят като подарени, пише столичен ежедневник.В последно време Жана драстично е свалила килограми, които хвърли в паника близки и познати. Те са категорични, че е тръгнала по пътя на анорексията и се чудят как да я върнат назад, преди да е станало прекалено късно. В момента не само физическото, но и психическото състояние на певицата не е никак добро и това я прави още по-податлива на подобни заболявания.

Бергендорф е стопила цели 10 килограма от зимата досега и от 55 е станала само 45 килограма! Тя не само е отслабнала, но и не можела да наддаде по никакъв начин. Този проблем се отключил след поредния арест за шофиране под въздействие на наркотици. Стресът и цялото медийно внимание покрай него отключили слабеенето, над което няма контрол и до днес.

Вместо да си стъпи на краката, Бергендорф от отчаяние започнала още повече да потъва в бездната. Тя почти не се хранела, но редовно си вземала дозите с наркотици, които дори увеличила, за да може да се съсипе качествено. Повечето дни прекарвала на солети и битулка концентрат, а понякога и без солетите.

Така Жана стигнала до ръба на бездната, където я чака анорексията, а и много по-сериозни проблеми, ако не се вземе в ръце. Близките й не спират да я убеждават, че е време да посети психолог, но певицата все неглижирала проблема си и отказвала да потърси помощ. Най-приеснителното било, че Бергендорф се радвала на слабата си фигура и смятала, че ще й помогне за кариерата, без въобще да осъзнава, че ще се вкара в болница и няма да може да си помисли за пеене.

Миналото лято историята се бе повторила и Жана отново бе кожа и кости, след като се забърка в скандал с трева заедно с бившето си гадже, което се оказа, че я е биело. Тогава тежеше 50 килограма, но бързо успя да се окопити. Сега близките й се надяват отново на чудо, за да не последва съдбата на любимката си Ейми Уиайнхаус.