Повече от 800 бяха участниците във фолклорния събор "Жива вода", който се проведе в местността Аязмото край манастира с лековита вода "Света Марина" в Каран Върбовка. Специални приветствия към участниците в 7-ото издание на събора поднесоха Русенският митрополит Наум, който благослови надпяването, зам.областният управител Валентин Колев, проф.Анчо Калоянов от Великотърновския университет, както и кметът на община Две могили Божидар Борисов.
Наградата на публиката бе присъдена на читалище "Просвета" в с.Драгомирово, което се представи с детска певческа група и детски танцов състав и танцов състав за възрастни. Призът на читалище "Развитие" в Каран Върбовка отиде при певчески колектив "Камчийски лилии" от с.Старо Оряхово. Фолклорна група "Славей" от с.Обединение получи наградата на кмета Каран Върбовка, а група "Северняшка китка" от с.Страхилово и нейната ръководителка Кера Костова получиха пирза на кмета на Две могили.  
Младата Яница Стаменова от търговищкото село Алваново стана носител на приза "Гласът на жива вода". А наградата за цялостно представяне бе връчена на фондация "СъпричастиеФ"  и Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увредено зрение от Варна.