Демонстранти развяват флагове на ЕС, издигат банери с надписа „Да на ЕС”, както надписи, в които се твърди, че възрастните британци са откраднали бъдещето на младите.  Протестите избухнаха независимо от факта, че 33.5 милиона души участваха във вота за членството на страната в ЕС и избирателната активност бе най-високата от 1992 година насам.  Поддръжниците на напускането на ЕС спечелиха референдума с 51.9% от гласовете или с преднина от 1 269 501 гласа.  
 
Междувременно, до следобед във Великобритания петицията за произвеждане на втори референдум по въпроса за членството на страната в ЕС успя да събере над 1.5 милиона подписа. Подробен анализ на местата, от които са дошли подписите, показва, че мнозинството, искащо втори вот, живее в Лондон и райони с голяма концетрация на студенти.

Анти-„Брекзит” демонстрации се проведоха и в други британски градове, включително и Единбург, където поддръжниците на европейската интеграция имаха преобладаващо мнозинство.

Според британските закони, всяка петиция, събрала над 100 000 подписа в рамките на шест месеца, трябва да бъде разгледана в парламента на страната.
Петицията, започната от Уилям Оливър Хейли тази сутрин, гласи: „Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правило, че, ако вотът за оставане или напускане е по-малък от 60% и избирателната активност е под 75%, да бъде произведен нов референдум”.