Емилия Кларк и Сам Клафлин са звездите в екранизацията на любовната история по бестселъра на Джоджо Мойс „Аз преди теб“. Филмът върви премиерно в „Синема Сити“, а книгата може да се намери в книжарницата на издателство „Хермес“ на „Александровска“ 82, благодарение на което стана достъпна за българския читател.
Кларк се превъплъщава в образа на Луиза Кларк - англичанка от малък провинциален град, която губи работата си в местно кафене и е принудена да приеме първата предоставена й възможност за работа. И въпреки че е напълно неквалифицирана за позицията, тя започва да се грижи за Уил Трейнър (в ролята Сам Клафлин), който е прикован към инвалидна количка след трагичен инцидент.
В началото отношенията между двамата са проблемни, но постепенно любовта между Лу и Уил разцъфтява.
Режисьор на тази красива и малко тъжна история е Тиа Шерок. Ето какво казва тя преди официалната премиера на лентата: „Екранизацията улавя ритъма на бестселъра на Джоджо Мойс „Аз преди теб“ и това не е случайно. Сценарият е написан от самата Джоджо, която непрекъснато присъстваше на снимачната площадка“.
Звездата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк пък споделя, че е прочела книгата за първи път, докато е участвала в снимките на филма „Терминатор: Генезис“. И открива една интимна тайна - че образът на Лу от трейлъра е много по-близък до нейния собствен. „Забавно е с всички тези роли на силни жени, каза Кларк. Аз съм по-скоро тромава, постоянно казвам грешните неща и съм непохватна през повечето време. Семейството и приятелите ми ме виждат такава всеки ден“.
Филмът „Аз преди теб“ събира много британски звезди включително актрисата от сериала „Доктор Кой“ Джена Колман (в ролята на сестрата на Лу), актьора от поредицата „Хари Потър“ Матю Луис (дългогодишния приятел на Луиза) и актьора от „Игра на тронове“ Чарлс Данс (бащата на Уил). И със сигурност си струва да бъде изгледан не само заради известните имена сред актьорите.