Facebook Live е сравнително нова платформа, с която можем да излъчваме на живо в социалната мрежа и сега разбираме за три подобрения, които ни очакват в нея в следващите седмици, пише digital.bg. Данните за тях са от VidCon конференцията, в която взеха участие и представители на компанията, а вероятно най-интересната функция в нея е "Broadcast with a friend" и позволява на двама човека, които се намират на различни места заедно да предават в реално време. В голяма степен тя може да се определи като видео конферентна връзка  и разширява сериозно възможностите за стрийминг на Facebook Live, съобщава TechCrunch.
 
Благодарение на нея всеки от нас ще може да покани приятел или друг човек да се присъедини към неговия стрийм, като така авторите на съдържание могат да използват различни знаменитости и гости, които от разстояние да се включват в тяхното предаване. Второто интересно подобрение във Facebook Live се казва Waiting Rooms и както името подсказва позволява на потребителите да се присъединяват и чакат в дадена чат стая още преди да е започнало самото излъчване на живо. По този начин от социалната мрежа се надяват да отстранят един от най-големите проблеми на услугата досега, а именно, че някои хора изчакват докато не се съберат доста хора в техни канал, за да започнат да стриймват на живо.
 
Предстоящият ъпдейт включва още една интересна функционалност и тя е свързана с възможността да използваме MSQRD приложението, докато предаваме в реално време, което е много по-интересно. Заглавието позволява да добавяте различни маски и  видео ефекти върху лицето си, за да направите своето предаване още по-интересно и забавно за хората, които го гледат. Въпрос на време е да проследим как тези подобрения ще се отразят на популярността на Facebook Live и дали ще постигнат целта на компанията да ни стимулират да стриймваме повече съдържание в услугата.