Всяка лоша емоция, през която душата ни предминава, се отразява и на тялото ни. Много от болестите започват след силен стрес, преживяна трагедия или лоша емоция, която трайно се е настанила у нас. За това е толкова важно човек да не се тревожи толкова, да приема трудностите по-леко и да се опита да е щастлив, за да е здрав. 

Главоболие

Болките в главата най-често се появяват, когато човек има натоварено ежедневие, много задачи и нерви. За да ви мине не прибягвайте веднага към лекарствата. Нужна ви е тъмна и тиха стая, масаж на цялото тяло и мисли, които да ви отдалечат от ежедневието. Дайте се и и уважението, което заслужавате, тогава и другите ще започнат да ви уважават. 

Болки в раменете и врата

Ако често се обвинявате за грешките си, поемате чужда вина и не си давате миг покой от мисли за кое е правилно и кое не, това най-често се отразява на тези части от тялото. Освободете се от чувството за вина и ще се освободите и от болката. 

Гърбът

Нереалистичните представи за света и реалността се отразяват върху гърба ви. Когато не получавате достатъчно внимание, нежност и любов, а имате нужда от това, се случва същото. Това чувство, че не сте оценени, е нещото, с което трябва да се борите, за да отминат болките в гърба. 

Болки в ръцете

Хората, които имат труден характер и рядко правят компромиси, често се оплакват от болка в ръцете. Отпуснете се, не изисквайте толкова от околните и ще откриете колко по-спокоен може да е животът. Не очаквайте всички да са като вас, защото това е невъзможно. Приемете хората такива, каквито са. 

Краката

Болки в коленете - ниско самочувствие, което най-често е безпочвено и с което трябва да се борите. Прасците са слабо място на завистливите хора и вечно недоволните. Глезените болят, когато не съумяваме да се наслаждаваме на живота и вечно гледаме от мрачната му страна.