Смятам, че оценката за дейността на вътрешния министър Румяна Бъчварова я дава премиерът на страната, който е направил предложението, за да бъде гласувана тази персонална промяна преди година.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод исканата оставка на вицепремиера в декларация на БСП лява България от тази сутрин, предаде  БГНЕС.

Искането от тази сутрин за оставката на министъра на вътрешните работи от опозицията е част от политическата риторика, подчерта Цветанов. Вчера имахме едно изключително ползотворно заседание на вътрешната комисия, колегите от всички парламентарни групи, в т.ч. и от БСП лява България, имаха възможност да задават въпроси и смятам, че имаше достатъчно добри отговори, каза той. Ако започнем да съпоставяме периоди в управлението на сектор „Сигурност” от БСП и от ГЕРБ, то ще бъде в негативен план за БСП, посочи Цветанов.

Остава усещането, че не е приведен в известност целият криминален контингент, коментира той. Смятам, че това е недопустимо. Идентификацията на 424 организирани престъпни групи говори, че е свършена голяма по обем работа, отбеляза депутатът.

Мога да ви уверя, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова полага максимални усилия, за да се справи с това предизвикателство, е мнението на Цветанов. Точно затова и ние искаме да помогнем в парламента за законодателните промени и при парламентарния контрол, на който тя самата иска всичко това да бъде казано. На предишното изслушване по проверката, която беше направена по повод излъчен от ТВ материал за нелегално преминаване на бежанци през границата, министър Бъчварова каза: "Г-да депутати, аз съм най-заинтересувана да излезе цялата истина", припомни председателят на ПГ на ГЕРБ.