Родители на първокласници роптаят, че синът на водещата Патрик не отговаря на критериите да учи в елитното училище „Пушкин“, пише HotArena. Водещата е използвала нечестни методи, за да вкара сина ви в елитното школо, сигнализират възмутени майки. Темата е коментирана и в bg.Mamma. Райкова решила, че на всяка цена детето й трябва да учи в 133 СОУ „А. С. Пушкин“ с усилено изучаване на руски език. Според официалните списъци Патрик е приет в същото училище на второ класиране с 35 точки. Амбициозната майка не пропусна да се похвали, че детето й ще учи в едно от най-елитните училища в София, където е получил образованието си и неговият баща Тихомир. 

Останалите родители са потресени, че детето на Венета не покрива всички критерии за прием. За да бъде записан в първи клас трябва да живее в района на даскалото. В допълнение към това мистериозно класиране родителите са забелязала и друга подробност. Патрик се сдобива с униформата на школото, преди тя да бъде официално приета и разпространена сред останалите ученици. 

Една от разярените майки станала свидетел на разговор между Венета Райкова и директорката на училището, от който научила , че Патрик се ползва със специални привилегии и щял да бъде толериран и при предстоящия учебен процес, пише "Галерия".