Дарт Вейдър ще се завърне в следващия филм от поредицата „Междузвездни войни”.

Това стана ясно от нова информация за „Rogue One”, който ще излезе по цял свят този декември, публикувана от сп. „Ентъртйемънт Уийкли” и цитирана от „Индипендънт”.

Вече беше известно, че действието във филма ще се развива 34 години преди събитията в „Силата се пробужда” и малко преди тези в „Нова надежда” – първият филм от поредицата на Джордж Лукас, излязъл през 1977 година.

Лентата ще проследи как екип на бунтовниците открадва плановете на имперската бойна станция „Звездата на смъртта”.

Рицарът-сит Дарт Вейдър е ключова фигура в тази епоха на вселената на „Междузвездни войни”, но до момента участието му в сюжета беше обект само на спекулации.

Сега стана ясно, че той ще се върне към функциите си в „Нова надежда” и ще помага и съветва имперския военен командир Директор Креник, изигран от Бен Менделсон.

Стана ясна и конкретната роля на популярният скандинавски актьор Мадс Майкълсен в „Rogue One”. Той ще играе бащата на главната героиня , бунтовничката Джин Ерсо (Фелисити Джоунс). Майкълсен ще е наемник, чийто услуги са търсени едновременно от бунтовниците и империята.

Снимките на филма текат и в момента, като обявената засега дата на излизане по кината е 16 декември, включително за България.

Това е втората нова лента по „Междузвездни войни”, откакто „Дисни” купи правата за поредицата.

„Rogue One” обаче е отклонение от новата сюжетна линия, започната със „Силата се пробужда”. Тя ще продължи с „Епизод 8”, който трябва да излезе през 2017 година. Основната нова трилогия ще бъде завършена с „Епизод 9” през 2019 година, а през това време ще се появи и още един филм-отклонение, фокусиран върху историята на контрабандиста Хан Соло.