Изпълнителният съвет, Парламентарната група и Гражданският съвет на Реформаторския блок отстояваме националната сигурност и териториалната цялост на България като фундаментални ценности, гарантирани от пълноправното членство на държавата ни в НАТО. Това се казва в декларация на Реформаторския блок.

Приобщаването на България към общия северноатлантически отбранителен съюз е безспорно и необратимо постижение на българската демокрация. То е резултат от дългогодишния стремеж на българския народ да се чувства защитен и сигурен член на семейството на демократичните и проспериращи нации.

Като парламентарна политическа сила Реформаторският Блок ще продължи да бъде гарант за демократичното развитие на Република България. Ще отстоява участието на страната като равноправен, коректен и предвидим партньор в Евроатлантическите структури, подчертават от РБ.

Колективната сигурност в Европа, включително в нашия регион се постига чрез общите решения и инициативи на атлантическите съюзници. Българският национален интерес е да участваме активно и отговорно в тези процеси. Отговорност на политиците и на партиите е да не допускат злоупотреба със страховете на хората, се казва още в декларацията.