Трима служители на полицейското управление на град Ню Йорк и предприемач от Бруклин са арестувани по обвинения в корупция. Разследването срещу тях е част от няколко стотин разследвания, свързани с набирането на средства за предизборната кампания на кмета на града Бил до Блазио, съобщи в. „Ню Йорк таймс”.

По сведения на изданието сътрудници на ФБР са арестували един от зам.-началниците, помощник-инспектор и сержант от градската полиция в мегаполиса, чиито имена не се упоменават. Повдигнати са им обвинения във взимане на подкупи под формата на билети за спортни събития, разточителни обеди в скъпи ресторанти, пътешествия в чужбина, включително и в компанията на проститутки.

Сержантът е обвинен в незаконно съучастие при издаването на разрешителни за носене на оръжие.

Според събраните данни, подкупите са давани от двама нюйоркски предприемачи, които са сред най-щедрите дарители на кампанията на градоначалника Де Блазио. 42-годишният Джеремая Райхбърг е задържан заедно с полицаите, а 33-годишният Ръкниц, арестуван по-рано по друго дело, е признал корупционни действия и изцяло съдейства на властите.

По-късно днес четиримата обвиняеми ще бъдат изправени пред федерален окръжен съд в Манхатън.