Бирата е едно от най-големите изобретения на човечеството, но не е тайна, че при повечето хора заедно с всичките ѝ полезни качества, води и до бирено коремче.

И все пак може да консумирате дори и значителни количества бира, без това да развали фигурата ви. Как може да стане това?

Ето няколко съвета от сайта Thrillist.com.

Внимавайте с храната. Бирата съдържа много въглехидрати плюс алкохол. А алкохолът също означава калории. И понеже организмът не може да го съхрани, при разграждането на поетата храна той има приоритет. Затова не комбинирайте алкохола с мазна или богата на въглехидрати храна, а с такава, богата на протеини.

Сигурно сте забелязали, че известно време, след като сте пили повечко, ви идва сериозен апетит, особено късно вечер или през нощта, ако сте били до късно на клуб - т.нар пиянски глад. Това е и една от най-сериозните причини за напълняването – излишните калории, които поемате, особено по нощно време, когато организмът работи на съвсем друг режим.

Опитайте се да не се "нахвърляте" на храната, а предварително планирайте какво ще хапнете след бар, особено ако с компанията се насочите към денонощната пицария. Вместо пица или хамбургер, хапнете пилешко и салата.

Изглежда странно - но работи - преди излизане напишете на бележка какво ще хапнете за късна вечеря на бележка. След това преди пицарията го прочетете на глас.

И все пак имайте едно наум към бирата, ако смятате да пийнете повече, а не да се ограничите с бутилка или две. В този случай избирайте напитки с високо съотношение на алкохола към калориите. Поредицата е: концентрат, вино, бира. Коктейлите и особено сладките ликьори са калорийни бомби.