Тежка катастрофа затвори главен път 69 в Кресненското дефиле. Към 7:40 ч. тази сутрин в района на Кресненските ханчета е станал сблъсък между лек автомобил и ТИР. Според предварително подадените данни при инцидента има двама ранени.

На мястото на катастрофата веднага са изпратени линейки от Симитли, Кресна и Благоевград, както и специализиран автомобил за аварийно-спасителни работи от РСПБЗН-Благоевград, предаде bTV.

Тежка катастрофа стана преди минути във Враца. Лек автомобил „БМВ“ с врачанска регистрация е ударил на бул. „Демокрация“ мотор, управляван от общинския лидер на „Атака“ Светлин Стойков, предава Bulnews.bg.Колата се е движела от площад „Суми“ към стадиона, когато срещу нея изскочил Светли Атаката, който бил тръгнал да заобикаля „полегнал полицай“. След удара той е изхвърчал на десетина метра с тежка фрактура на левия крак. На мястото, където е паднал, е останала голяма локва кръв от раните му.
Полицията е отцепила периметъра на инцидента, а пристигналия спешен екип оказваше първа помощ на пострадалия партиен лидер. По-късно линейката закара Светли Атаката към болницата.

Очевидци на катастрофата разказаха, че Светлин Стойков е употребил голямо количество алкохол и не е успял да прецени движението на колата и затова се е ударил в нея.

По непотвърдена информация на медията преди да се качи на мотора, той се е черпил цяла вечер във фен-клуба на „Ботев“ Враца, който се намира наблизо.
Свидетели на катастрофата твърдят, че младата шофьорка на немската кола няма никаква вина за инцидента, тъй като мотористът навлязъл в нейното платно, след което последвал и ударът.