Три-четири литра кръв от Владимир Славов-Иширковеца - основният свидетел по делото за убийството на сестрите Белнейски, са открити преди четири месеца от полицията в кола на пътя Силистра-Шумен, съобщава „24 часа".

Трупът на Славов не е открит. Според експерти количеството кръв, което е попило в седалките на колата и е разлято по пода, е несъвместимо с живота на този, от когото е текла.

Владимир Славов изчезва безследно на 5 септември 2015 г. Обявен е за издирване с жълта бюлетина в Интерпол, но до този момент не е открит.
На 9 юли Владимир Славов-Иширковеца ще стане на 54 г. Той е един от легендарните гангстери от `90-те. Лежал е в затвора няколко пъти, включително за бомбен атентат срещу прокурор. Името му нашумя покрай делото „Белнейски", когато стана свидетел на прокуратурата срещу Лазар Колев, осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на двете сестри от Пазарджик.
Макар че имаше съмнения в показанията на Славов, двамата са лежали в една килия. Славов излиза на свобода през 2010 г., когато делото срещу Лазар Колев още не е приключило, и се заема с източване на банкови карти със скимиращи устройства.
Арестуван е в Италия през 2011 г. заедно с още четирима престъпници и след това е екстрадиран у нас.
За последен път Славов е видян на 5 септември 2015 г. в родния си град Силистра. След като откриват колата с неговата кръв, криминалистите започват разследване. ДНК експертизата категорично показала, че кръвта е на Славов. Той е криминално проявен и осъждан. В полицейското и в затворническото му досие има всички данни за него, включително и ДНК-профил. Въпреки издирването трупът на Владимир Славов не е открит.
Един от разпитаните по мистериозния случай е 63-годишният Манол Костадинов - негов съгражданин и дългогодишен приятел. И двамата са в бизнеса с източването на карти от банкомати и дори са лежали заедно в италиански арест. Според Манол приятелят му е имал среща с руснаци или молдовци. Щял да им продава софтуер, който се използва за скимиране на дебитни и кредитни карти. 
От телефона на безследно изчезналия Славов е изпращан есемес. Разпитаните по случая обаче са категорични, че Владимир Славов никога не е писал есемеси по никакъв повод - предпочитал да звъни и да говори по телефона.
6 май 2016 г. 63-годишният Манол Костадинов от Силистра се готви да излиза от страната през местното ГКПП с такси. На границата обаче правят проверка на багажа му. Откриват 166 пластики с магнитни ленти. Оказали се незаконни дубликати на оригинални банкови карти на граждани от Европейския съюз. Предполага се, че данните са откраднати със скимиращи устройства.
Пред полицаите Манол Костадинов обяснил, че пътува за Букурещ. Оттам трябвало да хване самолет към страна от Югоизточна Азия. Разказал, че отива там да се лекува от прогресивно развиващо се заболяване. Представил се за огняр - това работил в последните месеци. Преди това бил шофьор на Славов. Така Манол Костадинов се озовава в ареста.
Окръжната прокуратура в Силистра започва разследване срещу Манол Костадинов за притежание на фалшиви платежни документи и опит да ги пренесе през границата. Окръжният съд в града се смилил над възрастния мъж заради заболяването му и го оставил под домашен арест. Апелативният съд във Варна обаче го върнал зад решетките след протест на прокуратурата. Оттогава Манол Костадинов е на топло. Но без Славов. За разлика от май 2011 г., когато са задържани заедно с още трима души в Италия.
Славов излиза от Централния софийски затвор през 2010 г. След това заживява в София.
Споделя с приятели, че вече ще се занимава с по-интелигентни престъпления - източване на банкови карти. В началото на 2011 г. заминава за Италия. През май същата година полицията в Козенца нахлува в апартамент, за който има информация, че се ползва като публичен дом. Арестувани са Владимир Славов, тогава на 49 г., Манол Костадинов, на 59 по онова време, 57-годишният Деливер Бейкиров от Главиница и Стефан Съботинов (52 г.). С бандата на е арестуван и 40-годишният Евгений Георгиев. Владимир Славов-Иширковеца е обявен от полицията в Козенца за лидер на бандата за трафик на жени. В апартамента, който са наели, обаче са открити и много пластики, компютри и друго електронно оборудване. Имало още скенери, мобилни телефони. Интерес предизвикал и модерен софтуер за скимиране на карти, вероятно от същия тип, който Славов се опитал да продаде на руснаците, с които имал среща в края на 2015 г.
Групата на Славов в Италия била следена няколко месеца. Разследването в началото е за проститутки. Славов и останалите набирали момичета от България. Обещавали им работа и добри доходи в Козенца. Когато пристигали обаче, били принуждавани да проституират.
Някои от тях били пребивани от сводниците, които се занимавали и със скимиране на банкови карти. Жените били заплашвани, че семействата им в България ще пострадат, ако не изпълняват нарежданията. В апартамента на бандитите, който им бил даден под наем от италианец, са намерени „мечи лапи", както и други инструменти за разбиване на апартаменти. 
Деливер Бейкиров, също покойник, е арестуван през март 2007 г. заради източване на над 100 хил. долара от сметки на американци. С него са задържани още 4-ма души. Акцията била по сигнал от Сикрет сървис.

Деливер и останалите от бандата се признават за виновни пред Специализирания наказателен съд през 2012 г. Предлагали стоки и услуги чрез интернет и завличали кандидат-купувачите, крали самоличности на български граждани, откривали сметки в няколко банки, през които получавали пари от измамите. Лъгали в нета американци, европейци и азиатци за евтина техника. Сикрет сървис влиза в следите им, когато започнали да предлагат билети за Супербоул - финала на сезона в Националната футболна лига на САЩ.
Към края на делото Деливер е много болен. Страда от рак на белия дроб. Ходи на химиотерапия. Според медицински експерти не може да стои дълго време в съдебната зала. По-късно представят смъртния му акт от община Главиница - градче, близо до Силистра. От този край са и Манол Костадинов, Владимир Славов-Иширковеца и Стефан Съботинов - участници в италианската афера през 2011 г.

Владимир Славов е висшист, женен за германка
Владимир Славов-Иширковеца е страховита личност в Силистра и околността в началото на `90-те.
Брутален, но в същото време находчив и интелигентен - така го описват познатите му от ония времена. Разследван, съден и лежал в затвора за куп престъпления.
Започва с трафик на крадени коли от Западна Европа към бившите съветски републики, продължава с рекет, побоища, трафик на проститутки, кражби, грабежи, фалшива валута, източване на ДДС с фалшиви фактури.
Последната му присъда, която излежава в България, е заради бомбен атентат срещу окръжния прокурор на Силистра Румен Атанасов, заради когото лежи в затвора. Покушението е организирано през 2000 г., когато Славов е зад решетките в Ловеч.
Бил е в почти всички затвори в България. Докато е в килията, често пъти звъни на съдийката, която го е осъдила - не я заплашва, но иска да си говорят.
Прякорът Иширковеца идва от името на селото, откъдето е родът му - Професор Иширково. Родителите му били учители. Баща му е бивш кмет на селото. Единият му чичо бил шеф на МВР в Силистра от `60-те до началото на `80-те години на миналия век. Другият е уважаван лекар невролог.
Владимир Славов е израснал в Силистра, но е роден в Дулово. Учил е в спортното училище в Русе, профил борба. Изкарал Школата за запасни офицери в Плевен. Има и висше образование - застрахователно и банково дело, завършил е в Стопанската академия в Свищов.
След като излязъл от затвора през 2010 г., Славов се жени за германка. Оттогава фамилното му име е Славов-Сварт.
През дългите години, прекарани в затвора, Владимир Славов не се пречупил. Лежал в килиите с кого ли не.

Славов дава показания по делото „Белнейски". Вкаран е в килията на Лазар Колев специално за да получи информация за изнасилените и убити сестри Белнейски. Славов записвал тайно разговорите с него. Въпреки съмненията в показанията му Лазар Колев беше осъден на доживотен затвор за зверското престъпление. Иширковеца е помагал на следователи и прокурори и по други дела с информацията, която научавал от съкилийниците си.
Любопитен факт е, че след ареста си в Италия през 2011 г. Владимир Славов е екстрадиран в България и след това до 2013 г. се явява пред съда, за да дава показания по делото „Белнейски". По това време срещу него няма висящи дела, излежал е последната си присъда в пълен размер въпреки съдействието на прокуратурата по шумното дело.