Има данни, че записи от камери, запечатали ситуацията вътре в ресторант 4 you вечерта на 8 юни, са изчезнали.

Това стана ясно в Бургаския апелативен съд по време на мярката за неотклонение на 31-годишния Тодор Славов от Стара Загора.

Той е задържан веднага след престрелката в Слънчев бряг, срещу него е повдигнато обвинение за убийството на 46-годишния Александър Алексиев, гард на Митьо Очите.

Данните за липсващо ди ви ар устройство от ресторанта изнесе представителят на Апелативната прокуратура. Според двама свидетели управителят на заведението Николай Иванов прибрал устройството в квартирата си, но на следващия ден то било изчезнало.

Според двамата защитници на Славов обаче, камери е имало само в ресторанта на заведението. Адвокатите Димо Гочев и Иван Ангелов отново пледираха, че клиентът им е стрелял в условията на неизбежна отбрана. Самият Славов заяви пред съда: „Ако тръгнат към вас 30 въоръжени начело с Очите вие какво ще направите?”.

„Желязков е ударил един от хората в ресторанта, пострадалият Алексиев е извадил пистолет и го е насочил към него. Едва тогава Тодор Славов се е намесил в конфликта и е извадил оръжие”, твърди адвокат Гочев.

Според прокуратурата обаче няма данни Желязков и хората му да са били въоръжени.

Пред Апелативния съд защитата на Славов припомни, че старозагорецът притежава законен пистолет от 7 г., няма криминални прояви и не е осъждан.

След инцидента в Слънчев бряг позвънил на тел.112, изчакал е пристигането на полицията и заявил, че има оръжие.

Славов поиска домашен арест, тъй като в Бургаския арест се чувствал застрашен. Магистратите обаче го оставиха зад решетките.

Там са прибрани и другите двама обвиняеми Георги Иванчев и Радослав Димитров, срещу които вече са повдигнати обвинения в опит за убийство на Димитър Желязков.