Софийският градски съд (СГС) наложи 4 години затвор за на Мартин Карамихайлов по обвинения за блудство с 13-годишно момче.

Карамихайлов е рецидивист и обвинението срещу него беше внесено в съда преди по–малко от три месеца. Той вече е осъждан за блудство, за което е получил затвор от две години и девет месеца.

През септември 2014 г. обвиняемият се свързал с жертвата си чрез Фейсбук. Карамихайлов се възползвал от неопитността и наивността на малолетния и започнал да му отправя неприлични предложения. Той склонил момчето освен да си пишат и да започнат да се виждат. При една от срещите им в кв. "Бояна”, гр. София, Карамихайлов започнал да опипва малолетния, след което извършил с него блудствени действия. Карамихайлов знаел, че жертвата му е малолетна, тъй като му обяснил, че не е законно да са заедно и трябва да се крият от другите, докато момчето навърши 14 г., уточняват от прокуратурата. 

После двамата се виждали още няколко пъти, при които Карамихайлов търсел близък контакт с момчето. При една от срещите им в парк в близост до "Боянско ханче" в столицата, той отново блудствал с 13–годишния.

На 13 септември 2014 г. извършителят завел жертвата си в една градина, в същия квартал. Там започнал да прегръща момчето и отново да блудства с него. Малолетният се притеснил, тъй като на това място имало и други хора. Те видели случващото се и подали сигнал в полицията. На място дошли полицаи, които арестували Карамихайлов.