Шефът на Синдиката на служителите на затворите в Пловдив почина в автомобила си днес. Инцидентът е станал в ЖР "Тракия", съобщава trafficnews.bg.

53-годишният Иван Петров изкарал новозакупен лек автомобил Хонда от гаража си. Колата все още е без номера. Собственикът имал намерение да отиде до КАТ-Пловдив, за да я регистрира. Буквално метри след тръгването му прилошало и отбил встрани от пътя. Петров починал както стоял зад волана.

На мястото на трагедията днес имаше полицейски екипи, предаде репортер на TrafficNews.bg. 53-годишният мъж е служител на системата - работи в затвора, разказаха съседи. Бил жизнен и не личало да има здравословни проблеми, споделят те.

Според тях причина за станалото може да е и изключително горещото време навън. Колеги на Иван Петров от затвора са потресени от случилото се и коментират, че заради невероятния стрес в системата убива все повече служители преди да достигнат пенсия.

От синдиката излязоха със съобщение във Фейсбук:

Тази сутрин внезапно почина председателя на УС на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров .

Напусна ни един голям човек и голям българин!

Ванка, ще ни липсваш!

УС на Синдиката на служителите в затворите в България изказва дълбоки съболезнования на семейството, приятелите и колегите на Иван Петров!