Цветелина Стоянова поискала прошка от съотборничките си и от Илияна Раева в събота. Предишната вечер момичетата от ансамбъла били при нея до 1 часа през нощта, за да говорят, след като тя била категорична, че иска да се откаже. 

Това разказаха треньорът Ина Ананиева и председателят на Федерацията по художествена гимнастика от Израел в интервю за Миролюба Бенатова по Нова тв. 

Във вторник отборът изненадващо замина за Европейското в Израел без 21-годишната гимнастичка, а часове по-късно стана ясно, че шампионката е паднала от шестия етаж на апартамента, в който живеела с баба й в столичния квартал "Надежда". Работи се по две версии - опит за самоубийство и падане. От вторник насам състоянието й е критично. Една от най-добрите състезателки от националния ансамбъл по художествена гимнастика на България е в тежко състояние в реанимацията на „Пирогов”, със сериозни наранявания на гръдния кош, корема и прешлените.

Ина Ананиева сподели, че в общ чат между съотборничките Цветелина написала "Простете ми". Цвети се обадила на Раева с думите да й прости. 

В сряда Цвети отишла в кабинета й и казала, че иска да се откаже. Вечерта прекарала в дома на Раева, и заспала там. На сутринта казала, че много иска да тренира. Часове по-късно обаче се отказала. 

"Искам много ясно да се чуе: Тя е едно от най-обгрижваните деца в отбора и в този спорт въобще.

Тя беше много малка, когато загуби майка си, и всичко това ни накара да бъдем много съпричастни. Ние ставаме нещо като семейство. Сигурно някъде има грешка, но не знам какво сме пропуснали", допълва Раева, която отхвърли всякакви обвинения за пореден път, че е извадила Цвети от отбора нарочно. 

Раева не знае четирикратната шампионка да е имала страхова невроза, нито да е плачела постоянно, каквито информации излизат. Любимката на публиката само казвала, че вечерно време трудно заспивала. 

Било борба на живот и смърт Раева да убеди златните момичета да останат

и да се явят на състезанието. Когато научили за новината, й казали, че не искат да се явяват. 

„Никога не съм си и помисляла, че това дете няма да бъде в отбора”, категорична бе и Ина Ананиева. 

„Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за едно момиче.

И както тя се постара да представи България с добра слава, нека сега не петним нейната слава”, това призова във „Фейсбук” приятелят на състезателката по художествена гимнастика Александър Любенов.

Футболистът досега пазеше мълчание, но всевъзможните интерпретации на личната драма го накараха да публикува своята позиция за станалото. 

„Сега аз ще ви кажа коя е тя”, пише един от най-обещаващите млади вратари в България.

„Цвети е най-доброто момиче, най-силното и най-борбеното момиче, което съм срещал. Силен характер с чиста душа. Точно заради това, тя и този път ще се пребори и няма да се предаде. А вие хора, които се възползвате от злополуката, за да превърнете това в топ новина сте безхаберници, които не осъзнавате тежестта на думите и тяхното влияние”.

„Всичко друго написано от хора, които до вчера дори не знаеха коя точно е тя, е не само излишно, но и некоректно. Неистини използвани за привличане на обществено внимание”, продължава Любенов.

„Тази борба е не само лична, тази борба е национална. Стискайте палци и се молете! Благодаря на всички, които от сърце се молят за нейното скорошно възстановяване. Благодаря и на всички, които са с нея”, завършва той.