Британският поп певец Клиф Ричард няма да отговаря пред съда по секс обвинения отпреди десетки години, съобщиха от прокуратурата след разследване, продължило две години.

Ричард, който вече е на 75 години, е първата поп звезда на Острова и е смятан за британския аналог на Елвис Пресли. През 1995 година той беше посветен в рицарско звание.

Полицията си навлече множество критики за начина, по който води разследването, след като сключи споразумение с Би Би Си да излъчва на живо от хеликоптер обиска в дома на музиканта.

От прокуратурата заявиха, че срещу Ричард няма да има повече досъдебни действия, поради липса на достатъчно доказателства.

Обвиненията са за сексуални посегателства срещу четирима мъже, извършени между 1958 и 1983 година.

Клиф Ричард, който изгря в края на 50-то години на миналия век, е трети по продажби на сингли след „Бийтълс” и Елвис Пресли.

Негови хитове са "The Young Ones", "Living Doll", "Summer Holiday", "Congratulations", "Mistletoe And Wine" и "The Millennium Prayer".

В изявление Ричард заяви, че е развълнуван от това, че подлите обвинения и последвалото разследване най-после са приключили.