Нов опит за нелегално преминаване на българо-гръцката граница е засечен снощи край Гоце Делчев, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Към 19,30 часа снощи наряд от служители на ГПУ-Гоце Делчев е предотвратил незаконно навлизане в страната на 38 мигранти.

Групата е забелязана да се движи на гръцка територия, вървейки към село Нова Ловча, община Хаджидимово.

Към мястото на вероятния пробив са изпратени допълнителни гранични наряди и към 20 часа чужденците са се върнали към вътрешността на Гърция.

При посещението си на българо-гръцката граница преди 2 месеца, главният секретар на МВР Георги Костов определи района на Нова Ловча като един от най-вероятните за преминаване на бежанци от Гърция.

БГНЕС припомня, че вчера на пътя Гоце Делчев-Банско бе задържана група от 22 мигранти-сирийци, натоварени в микробус с белгийска регистрация. Водачът му не се подчинил на подадения стоп-сигнал и продължил. При разклона за село Елешница спрял микробуса и избягал, а мигрантите се разпръснали из нивите.

Двама от каналджиите, превели ги през българо-гръцката граница бяха задържани при акция на Пътна полиция на изхода на Благоевград в посока Дупница.