Днес (четвъртък) от 12.00 часа започва капитанската среща на състезателите, които ще участват в първия кръг на Републиканското първенство по улов на шаран на язовир Тръстиково , близо до град Провадия.

Рекорден брой участници ще се включат в състезанието, като 21 отбора от цялата страна вече са край водоема за началото на риболова. Всеки тим е от двама състезатели, а веднага след теглене на жребия за секторите ще започне и стартирането на времето. Точно 72 часа ще имат на разположение всички, за да докажат майсторството си в точното зарибяване и изваждане на рибата.

„ Безспорно ще е тежко състезание, но и доста интересно. Когато се чуе сирената за началото, а тя ще е в четвъртък около 13.00 часа , продължаваме до неделя по същото време. Точно 72 часа. Тази година имаме доста хора, които ще се включат и на практика сме по разположението на целия язовир. Секторите ще бъдат с размери 20/12 метра, като ще има разстояние от около 25 метра между всеки сектор. В тях състезателите ще могат да се разполагат и да хвърлят въдиците. Всеки преценява колко да спи и почива. Съдии ще наблюдават целия процес и всичко ще бъде организирано , както трябва от наша страна”, заяви председателят на секция „шаран” към Българска федерация риболовни спортове Дончо Петров.

След края на надпреварата в неделя ще бъде измерено уловеното количество риба и ще бъдат наградени състезателите, както индивидуално, така и отборно.