"Българска асоциация осиновени и осиновители" и Център за обществена подкрепа към Община Бургас ви канят на премиерата на документалния филм "Триъгълник от любов". Той ще бъде показан в неделя от 18.00 часа в Бургаски свободен университет - зала 207. Входът е свободен.

Филмът "Триъгълник от любов" представя на публиката лицата на осиновяването и техните житейски истории. За първи път, след 60 години тайна на осиновяването, пред камерата застават със своите лични истории родители, осиновили деца, осиновени хора и биологични родители.

Те представят осиновяването от гледна точка на неговия универсален символ - триъгълник, олицетворяващ връзката между детето, биологичните му родители и осиновителите. Сърцето е любовта, която ги свързва заедно.

Документалният филм "Триъгълник от любов" е създаден по проект на БАОО "Да не отхвърлим за втори път едно дете" по програма "Вяра в децата и семейството" и е осъществен с подкрепата на Фондация "Лале" и Фондация ОУК. Той спечели награда за "Проект на годината" през март 2016 г.