Раждането на човек не е случайно, а в съответствие с неговия духовен път, който трябва да извърви на Земята. Изборът на определен ден от седмицата за първата глътка въздух влияе върху хороскопа, заложбите на даден човек и като цяло е важна съставна част от пъзела на това приключение, наречено живот, пише iwoman.bgПонеделник

Това е ден на Луната и носи както благоприятните, така и неблагоприятните свойства на нощното светило, славещо се със своето непостоянство. Луната и понеделникът определено покровителстват жените. Момичетата, родени в този ден, стават прекрасни майки, пазителки на домашното огнище и на традициите на дома и точно в това се крие тяхната вътрешна сила.

Вторник

Този ден е изцяло под влиянието на Марс. Хората, родени във вторник, са избухливи, обичат да командват, имат твърд характер и избират за себе си такава работа, която изисква повече активност и енергия, съобщава "АйУоъмън". Родените във вторник са много енергични и напористи, а понякога и неуправляеми. Най-добрите им и силни качества са способността за борба, самоотверженост, неприемането на сплетни и интриги.

Сряда

Сряда се управлява от Меркурий – покровител на търговията, занаятите, знанията и дейностите, свързани със слово, общуване и предаване на информация. Родените в неговия ден са приказливи, общителни, лесно усвояват информация и излагат мислите си. Представителят на сряда е добър събеседник, умее да контактува и да обединява хората, притежава организаторски способности и бързо реагира при променливи ситуации.

Четвъртък

Денят на Юпитер е този на хората, отнасящи се много сериозно към семейството. Човекът на Юпитер сякаш през цялото време вразумява другите, а целият му живот е сякаш пример за останалите. Той е силен, смел, целенасочен, с развита интуиция и способност да предугажда бъдещи събития. Жизнен, ентусиазиран, сърдечен и комуникативен, човек-оптимист, който обича и уважава и е готов на всичко за хората.

Петък

Денят на Венера – покровителка на любовта и изкуствата. Хората, родени в петък, са обаятелни, вежливи, чувствени, ласкави и за тях е много важна външната красота. Жените, родени в петък, допринасят за мира, спокойствието и хармонията в дома и на работното място. Тези дами имат творчески наклонности и естетически усет и именно в това се крие тяхната истинска сила!

Събота

Денят на Сатурн – една много сериозна планета. В този ден се раждат философи, учени, учители – хора, отнасящи се отговорно към всичко, което става в тях, с тях и около тях. Роденият в събота се отличава с голямо трудолюбие, сила, ентусиазъм, търпение, развит интелект, импулсивен характер, развито чувство за дълг и отговорност. Той е сериозен, самостоятелен, рационален, практичен и дискретен човек.

Неделя

Вие сте подложени на едновременното влияние на Слънцето и Уран. Много взискателни към себе си, вие можете да формирате силен характер. Определено сте амбициозни, изобретателни и целенасочени. Обичате, но същевременно и умеете да ръководите група хора. Силното ви лично присъствие и чувството ви за отговорност будят доверие и с лекота успявате да се превърнете в лидери на групата от хора, с които работите.