Алигатор отвлече 2-годишно момче от брега на езеро в курорта и увеселителен парк „Дисни Уърлд” във Флорида, САЩ. Земноводното влечуго е успяло да избяга във водата с малкото дете в челюстите си, въпреки опитите на ужасения баща да спаси сина си.

Инцидентът е настъпил във вторник вечер американско време и е последван от спасителна операция, която продължава и в момента.

„Все още таим някаква надежда у себе си, но с всеки изминал момент, изминал час, положението става все по-трагично”, заяви Джеф Уилямсън от шерифството на Ориндж Каунти.

„Детето си е играело на около половин метър навътре във водата, когато алигатора е дошъл и го е нападнал. Бащата е дал всичко от себе си да го спаси, но не е успял”, допълни Уилямсън.

Петчленното семейство от щата Небраска е било на почивка в световноизвестния курорт и е релаксирало на изкуствено създадена лагуна край един от хотелите.

Цялостният комплекс на компанията „Дисни” вклюва няколко увеселителни и водни парка, хотели и голф игрища.

Спасителите са използвали хеликоптер, сонар и специални прожектори, за да се опитат да локализират алигатора и момчето през нощта.

Алигаторите са често срещани в многото сладководни басейни на щата Флорида, но много рядко нападат хора.

Край езерото в курорта е имало знак, че плуването е забранено, но не и предупреждение за алигатори.