47-годишна българка бе арестувана с обвинение за поне 6 извършени кражби в района на Атика, като се разследва участието й и в други по-крупни обири, съобщиха от полицията, съобщава изданието "Български новини".

Срещу нея има и висяща присъда за шест години лишаване от свобода, също за грабеж. Българката, която от 2011 години извършва престъпленията, контактувала с възрастните или децата им по телефон, като предлагала да работи като помощничка на вътрешна работа. Жертвите си намирала през обяви на хора, като избирала предимно възрастни хора, които са имали трудности с мобилността и изправени пред сериозни здравословни проблеми, като всеки път се представяла с различна самоличност.

След като набелязвала жертвите и влизала на работа, при първа удобна възможност сипвала коктейл от сънотворни на възрастните хора и събирала всички пари и ценности по къщата, включително и тези по самата жертва, като гривни, пръстени, ланци.

Българката използвала различни самоличности и телефонни номера, за да не бъде открита и се задържала на работа най-много 1-2 дни. Във всичките случаи, жертвите изпадали в безсъзнание в продължение на няколко часа и след това хоспитализирани в болница в продължение на дълъг период от време.