Службите подценяват някои сигнали за подготовка на терористични атаки, коментира бившият ръководител на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров пред "Фокус".

По думите му е необходимо особено внимание към т. нар. „вълци единаци“ и проявите на индивидуалният тероризъм, особено по време на мероприятия като Евро 2016. „Едно такова голямо мероприятие, каквото в момента се провежда във Франция, се обслужва много трудно и много трудно се контролира. Трябва да се обръща особено внимание на проявите на т.нар. „вълци единаци“, защото убийството на полицейския офицер и семейството му в Париж е показателно за това, че тази форма на индивидуален тероризъм в условията на толкова мащабни мероприятия намира своето място. Идеолозите на „Ислямска държава“ в немалка степен са заложили и на това“, коментира още бившият ръководител на НРС.

Киров допълни, че преструктурирането на българските разузнавателни служби е намалило тяхната ефективност. "Въпреки това българските служби успяват да решават проблемите си", отбеляза той.