"Аз нямам забележка към работата на Антон Гинев, до 1-2 седмици ще е ясен неговият заместник", съобщи пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски във връзка с оставката на зам.-министъра Антон Гинев, цитиран от „Фокус“.

„Предстои да разговаряме с премиера. В призовката пише, че е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, очевидно е, че не може да си изпълнява функциите“, посочи Московски.

Транспортният министър допълни, че не е знаел за разследването срещу Гинев. „Става въпрос за случай от 2007 година. Аз даже не съм бил в политиката тогава“, отбеляза той. „Тепърва започва да се води разследване, привлечен е като обвиняем и това е проблемът. Той няма как да съвместява функцията на част от политическия кабинет с призовка като обвиняем. Съвсем нормално сме говорили. Аз нямам забележка към работата му, докато работихме заедно. Все пак той е с 18-19 годишен стаж в системата на транспорта“, коментира още министър Московски.

По думите му, към момента няма имена, които са спрягани за заместник на Гинев, но това ще стане в следващите 1-2 седмици. По повод позицията на синдикатите срещу концесията на летище София той заяви: „Всеки има право да си заяви мнението, те си имат техни аргументи, чули сме ги. На различно мнение сме, няма нищо лошо в това“.