Днес в СОУЕЕ „Св. Константин - Кирил Философ“, състезателите на СК „Калагия“ представиха спорта-изкуство ушу. Инициативата е част от проекта на Сдружение Спортен клуб „Калагия" - „Аз и моето семейство, аз и моите приятели обичаме спорта ушу и тайчи“, който се реализира по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

По време на събитието „майсторите“ на СК „Калагия“ демонстрираха упражнения с оръжия и обясняваха значението на различните бойни техники. Те разказаха на учениците от СОУЕЕ за историята на ушу, както и за своите постижения в този спорт.

В рамките на проекта предстоят демонстрации по ушу и тайчи и в ОУ „Любен Каравелов“, СОУ „Васил Левски“, МГ „Баба Тонка“ и РУ „Ангел Кънчев“.

Образователно-демонстративните програми на СК „Калагия“ имат за цел да запознаят ученици, студенти и преподаватели с предимствата на ушу и тайчи и да

ги насърчат да водят активен и здравословен начин на живот. Всички желаещи ще могат да опитат дадено упражнение или техника.

Кулминацията на проекта ще бъде през месец октомври. Той ще приключи с дефиле на участниците, официална церемония по награждаване и шоу-спектакъл.