Извършителят на нападението край Париж, при което бяха убити двама служители на полицията, е заснел видеоклип по време на атаката, заявиха двама френски служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Нападателят публикувал видеоматериала във Фейсбук Лайв - услуга на социалната мрежа за излъчвания на живо.

В един момент при нападението мъжът се поколебал какво да прави с 3-годишното дете на убитата двойка, което останало живо, каза един от източниците, пожелали анонимност.

Мъжът, обявил се за член на "Ислямска държава", уби полицейски началник и партньорката му в предградие на Париж, преди да бъде ликвидиран от командоси. Източник, близък до разследването, съобщи за Франс прес, че убиецът е 25-годишният Лароси Абала, осъждан през 2013 г. за участие в джихадистка мрежа, свързваща Франция и Пакистан.

Нападателят пробол няколко пъти смъртоносно с нож 42-годишен висш полицай, който се прибирал вкъщи в Манянвил, на около 55 километра западно от столицата на Франция. След това взел партньорката на убития полицай и техния син за заложници в собствения им дом.

Полицаите от спецчастите открили вътре мъртва жена, по всяка вероятност партньорката на убития полицейски началник, която също работела за френското министерство на вътрешните работи, и 3-годишния им син, който е в шок, но невредим.