Един хубав повод не може да мине без почерпка, но ако сте решили да изпиете малко повече алкохол, задължително избягвайте 5 коктейла, които са доказали, че с тях не бива да се злоупотребява, пише gotvach.bg.

Медведь пришёл – медведь ушёл...

Хората, които са се напивали с този руски коктейл, не могат да кажат нищо хубаво за него. Той е микс между водка и бира. Първата част се казва Медведь пришёл и при нея се отпива от халба бира и след това се долива същото количество водка. Продължава да се пие, докато в халбата не остане само водка.
Втората част е Медведь ушёл и при нея се отпива водка, след което се налива бира и така, докато в чашата остане само бира.

Сърп и Чук

Коктейлът е тежка комбинация между 100 грама водка, 100 грама джин, 100 грама ром и 100 грама коняк. Често той се сервира в халба за бира, защото след смесването между 4-те алкохола цветът на коктейла прилича на пивото.

Четиримата конници на Апокалипсиса

Джим, Джак, Джони и Джеймисън от популярните марки уискита се сместват в една чаша, а опиталите коктейла казват, че на главоболието на сутринта не може да бъде сравнено с друго напиване.

Черно кадифе

Коктейлът е измислен от британски барман, който искал да отбележи със специална напитка смъртта на принц Албърт, съпругът на кралица Виктория. Коктейлът е смес от тъмна бира и шампанско, а ако прекалите с пиенето му, настроението ви на сутринта наистина ще е траурно.

Ц*ганка

100 грама ракия и 100 грама мастика се сместват за коктейл Ц*ганка, а махмурлукът ще е още по-тежък, ако преди това сте консумирали друг вид алкохол.